czwartek, 11 czerwca 2015

Mleczna jaglanka z owocowo-jogurtową polewą i orzechami

Porcja śmiało wystarcza aby rozpalić ogień w dwóch wydajnych piecach, odpocząć chwilę, wyjść i zrobić porządny trening :)
 
 Składniki:
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 2 szklanki mleka
- 200ml jogurtu naturalnego
- garść borówek
- pół banana
- kostka gorzkiej czekolady
- garść orzechów (najlepiej jakiś mix)




  1. Kaszę jaglaną przesypujemy na sitko i parzymy gorącą wodą co wyeliminuje goryczkowy posmak. 
  2. Gotujemy mleko (do mleka można dodać słodziku, ewentualnie później do jaglanki wetrzeć drugą połówkę banana żeby była słodsza. Wrzucamy jaglankę, zmniejszamy ogień i gotujemy aż napęcznieje (aż wypije mleko i będzie wielka :D ... i najlepsza! :p) ok 20 min. 
  3. W międzyczasie robimy polewę. 200ml jogurtu przelewamy do miseczki, dodajemy garść borówek, pół banana pociętego w plasterki i garść orzechów. Tutaj dla podbicia słodyczy można dodać trochę miodu lub słodziku. Mieszamy wszystko. 
  4. Ugotowaną i napęczniałą kaszę przerzucamy do miseczek dodajemy polewę. Górę obsypujemy startą gorzką czekoladą.
Smacznego:)!

Pozdrawiamy ze smakiem:)!
FitFlames 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz